For Club members, post information or ask questions on the Club’s Facebook event  for this tour:
https://www.facebook.com/events/1280349238659099/

Station information on Lidingö:
Vasavägen 62
181 41 Lidingö
http://www.storstockholm.brand.se/kontakt/brandstationer_1/lidingo_brandstation_3

More on Swedish firefighters:

Storstockholms brandförsvar

(Omdirigerad från Stockholms brandförsvar)

 

Storstockholms brandförsvarets flagga.

Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund bildat 2009, med tio kommuner som medlemmar. Kommunerna är Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö och Österåker. 1 januari 2009 bildades Storstockholms brandförsvar genom att Stockholms brandförsvar och Södra Roslagens räddningstjänstförbund slogs ihop.

Storstockholms brandförsvars uppgift är att skapa trygghet för de som bor, verkar och vistas i medlemskommunerna. Verksamheten ska bidra till en ökad riskmedvetenhet, minskad sårbarhet, färre olyckor och mindre skador i samhället. Förbundsdirektör sedan 2014 är Svante Borg. Politiska ledning utgörs av en direktion med finansborgarrådet Karin Wanngård som ordförande.

 

Storstockholms Brandförsvar
Storstockholms brandförsvar är ett kommunalförbund där 10 kommuner samarbetar, kommunerna är Danderyd, Lidingö, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Vallentuna, Vaxholm, Värmdö, Österåker.
 
 

Som så många andra idrottsklubbar bildades Brandkårens IK i anslutning till de olympiska spelen i Stockholm 1912. Detta skedde den 31 oktober olympiaåret 1912. Initiativtagare var brandförman Johan Grönqvist tillsammans med vice brandchefen Carl Gyllenhammar. Dessa blev också förste klubbsekreterare respektive ordförande. Allmänt var inställningen ganska sval inom brandkåren till att bilda en idrottsklubb. Det ansågs bland annat som ett slag av högfärd att ta på sig en idrottsutrustning för att träna.